Billiga storstäder

Billiga storstäder

Publicerad: 2024-09-30 - Uppdaterad: 2024-09-30

– förläng semestern med en storstadsweekend

Har du tänkt på hur mycket längre helgen känns när man inte spenderar den hemma? Att två dagar på en ny plats kan kännas som fyra, och att det inte behövs mer än en storstadsweekend för att lyfta hela hösten till en ny nivå.

Det är dagarna vi minns som räknas. Dagarna när vi är lite spontana, lär känna ett nytt land, blir förälskade i en ny stad… Läs vidare om du vill ha våre bästa tips till billiga städer med kort reseavstånd – för de där gångerna när du egentligen inte ska på semester!

De bästa priserna på resor till europeiska storstäder

Berlin er en berusende blanding av vakre palass, fargerik og provoserende kunst, vibrerende kaféliv og en fortid vi helst vil glemme...
Berlin er en berusende blanding av vakre palass, fargerik og provoserende kunst, vibrerende kaféliv og en fortid vi helst vil glemme…

Berlin

– inte en enda tråkig minut

35 år efter Berlinmurens fall är Berlin en berusande blandning av shabby och ultrachic. Berlin är ståtliga palats, fantastiskt uteliv och påminnelser om det förflutna som vi helst vill glömma, på en och samma gång. Här finns färgstark och provocerande gatukonst, och för dig som är historieintresserad; en hel museums-ö: Museumsinsel. För att inte tala om alla kaféer, restauranger och nattklubbar…

Kom ihåg att ta med bra skor, eller ännu bättre – hyr en cykel!

De bästa priserna på resor till Berlin

Parlamentsbygningen ved bredden av Donau.
Parlamentsbygningen ved bredden av Donau.

Budapest

– mer än bara vackert

Visste du att Budapest kallas Lilla Paris? Inte för att det spelar så stor roll. Staden är mer än bara vacker! Budapest har till exempel mer än 100 varma källor, och 50 av dem används som spa, offentliga badplatser och pooler. Dessutom är innefaktorn hög – och den sorglösa blandningen av gammal storhetstid och det senaste modet är extremt charmig.

Res hit på drygt två timmar, och få helgen att kännas dubbelt så lång!

De bästa priserna på resor till Budapest

Hovedstaden i Latvia er hyggelig, billig og ikke minst, svært lett tilgjengelig
Hovedstaden i Latvia er hyggelig, billig og ikke minst, svært lett tilgjengelig

Riga

– livlig och lättilgänglig

Det är billigt att resa till Riga, och väl där kommer du att upptäcka att det är billigt att vara där också. Njut av riktigt bra mat på lyxiga restauranger, utan att det kostar mycket mer än att handla mat i affären här hemma.

…dessutom är gamla stan i Riga både trevlig OCH livlig – om du skulle vara på det humöret.

De bästa prisorna på resor till Riga

Stadig flere reiser på storbytur til Krakow og Gdansk
Stadig flere reiser på storbytur til Krakow og Gdansk

Gdańsk och Krakow

– Polens mest populära resmål

Kraków är troligen både den vackraste och mest trendiga staden i Polen, med en underbar blandning av gammal prakt och hippt studentliv, trevliga kaféer och god mat.

Ändå är Gdańsk snäppet mer populärt. Varför är svårt att säga – men det kan ju ha med den fantastiska arkitekturen och närheten till spa och stränder i Sopot att göra. För att inte tala om shoppingmöjligheterna! 

Pris, tillgänglighet och kort flygresa är två stora plus med båda resmålen. Kanske du borde ta en långweekend och se vad du själv tycker?

De bästa priserna på resor till Kraków och Gdańsk