Portugal

Portugal

Publicerad: 2024-09-09 - Uppdaterad: 2024-09-09

– stränder, surf, kultur och mat

Hela den långa kusten från Algarve i söder till Porto i norr är täckt av långa, breda stränder och vackra badvikar. Mellan stränderna skjuter dramatiska klippor upp ur havet och längs sluttningarna klättar små charmiga byar med vitkalkade hus. Och så är det huvudstaden Lissabon då, med sitt rika kulturliv och fantastiska restauranger. 

Ja, Portugal har verkligen allt och lite till. Inte konstigt att resmålen här är populära som aldrig förr!

De bästa priserna på resor till Portugal

Carvoeiro er en av byene langs Algarvekysten.
Carvoeiro er en av byene langs Algarvekysten.

Algarve

– stränder, klippor och vita byar

De ändlösa, gyllene stränderna är själva varumärket för Algarvekusten. Kombinerat med de dramatiska klipporna och vita byarna som doftar av söt honungsmelon och salt hav, og har namn som AlbufeiraPraia da Rocha eller Sagres. För att nämna några av våra semesterfavoriter.

Vem träffar du här? Beach bums och alla som älskar sol, hav och grillad fisk.

De bästa priserna på resor till Algarvekusten

Lisboa ligger på syv høyder med fargerike husfasader og brosteinsgater
Lisboa ligger på syv høyder med fargerike husfasader og brosteinsgater

Lissabon

– staden med vackra vyer

Hänger du med på vilka städer som är trendiga just nu? Då vet du att Lissabon är the place to be. Det händer massa spännande saker i Lissabon – samtidigt som staden ser ut att inte bry sig alls, om du fattar vad vi menar? Det kanske är just därför Lissabon är så charmig. Och så är det den fantastiska utsikten förstås, från någon av de sju höjderna som staden är byggd runt. 

Vem träffar du här? Alla som älskar en spännande och livlig storstad, och som är över genomsnittet förtjust i vackra vyer.

De bästa priserna på resor till Lissabon

Strendene ligger både i byene og på rekke og rad utenfor
Strendene ligger både i byene og på rekke og rad utenfor

Kusten utanför Lissabon

– storstan, havet och vågorna

Från Lissabon är det bara en halvtimmes tågresa till två supertrevliga kuststäder; Estoril och Cascais. Estoril har mest nattliv medans Cascais är lugnare – och bägge ställen har förstås fantastiska stränder.

Ericeira ligger vid Atlantkusten. Här är det strand efter strand så långt ögat kan nå; vissa mitt i stan, andra rätt utanför. Om du gillar att surfa är Ericeira definitivt ett resmål för dig!

Vem träffar du här? Strandälskare som också vill vara nära storstadspulsen, eller surfare som vill ha kort avstånd till vågorna.

De bästa prisorna på resor till Lissabonkusten

Porto er fargerik og sjarmerende med en flott blanding gammelt og nytt
Porto er fargerik og sjarmerende med en flott blanding gammelt og nytt

Porto

– portvin och oslagbar charm

Porto har varit i vinden i flera år, men det är först på senare tid som det har börjat dyka upp bra flygrutter hit. Tack gode gud för det!

Porto ligger både vid havet och floden Douro och är Portugals näst största stad. Här går utvecklingen fort. Nya nattklubbar, hotell och trendiga butiker dyker upp titt som tätt – men i ‘gamla’ Porto och stadsdelen Ribeira är det lyckligtvis lika charmigt som alltid.

Vem träffar du här? Alla som gillar portvin, god mat och färgglada fasader.

De bästa priserna på resor till Porto