En stad du kan bada i

En stad du kan bada i

Publicerad: 2024-08-19 - Uppdaterad: 2024-08-19

– så slipper du välja mellan strand och storstadspuls

Sensommaren är den perfekta tiden att resa till en stad där du kan bada. Vandra sedan sömlöst mellan det bästa av två världar; mellan strandliv och stadens alla sevärdheter, restauranger och aktiviteter…

Vad är väl härligare än att sitta på en uteservering med saltvatten i håret?    Eller att promenera från butik till butik, spana in de senaste trenderna, och sen gå tillbaka till stranden för ett uppfriskande kvällsdopp.

De bästa priserna på resor till städer med strand

Cefalù er solbleket italiensk sjarm rett ved havet
Cefalù er solbleket italiensk sjarm rett ved havet

Italienska charmörer

– Siciliens härligaste badorter

Sicilien är en stor ö, med hela två internationella flygplatser. Här finns många städer – och ännu fler stränder. Cefalù och Taormina är två av de finaste städerna, om du frågar oss. 

Cefalù ligger bara en timmes bilresa från regionens huvudstad, Palermo. Staden är solblekt, siciliansk charm på sitt allra bästa, med mysiga små torg, god mat och otroliga stränder.

Taormina ligger på en kulle på östra sidan av ön med vacker utsikt över kust, berg och vulkanen Etna. Det går en linbana från Taormina ner till Isola Bella, för dig som vill spara på stegen. Swoosh – så är du vid havet och stränderna!

De bästa priserna på resor till Sicilien

Nice er hovedstaden på Den franske riviera
Nice er hovedstaden på Den franske riviera

Franska frestelser

– städer och stränder längs Côte d’Azur

Den franska rivieran är ett pärlband av vackra städer. Rivierans ‘huvudstad’ är Nice, med en lång strand och en berömd strandpromenad. Här finns allt du kan förvänta dig av en kuststad – plus en supercharmig gammal stadsdel.

Skulle du tröttna på Nice är det bara att hoppa på lokaltåget till fashionabla Saint-Tropez, Cannes eller Antibes.  Eller till färgglada Menton, som ligger precis vid den italienska gränsen.

De bästa priserna på resor till franska rivieran

Ciutat Vella er bydelen i Barcelona med de flotte strendene
Ciutat Vella er bydelen i Barcelona med de flotte strendene

Ståtliga spanska städer

– med gångavstånd till stranden

Palma stad på Mallorca är alltid populär. Denna sommaren är inget undantag. Nu när den den hetaste sommarvärmen börjar släppa taget, och de flesta turisterna har åkt hem, är staden ännu trevligare.

Detsamma gäller Barcelona; storstaden med de fantastiska stränderna, där det enda problemet är tid. Att ha nog med tid, till allt du vill se och uppleva.

Málaga är staden du passerar när du ska på semester längs Costa del Sol. Men gör det inte – passera inte bara! Hyr en elcykel, och lev det goda livet mellan den spännande stadskärnan och den vackra stranden istället!

Bästa prisorna på resor till spanska städer med strand

Dubrovnik er romantisk bymiljø og krystallklart badevand
Dubrovnik er romantisk bymiljø og krystallklart badevand

Romantiska Kroatien

– ett resmål för turturduvorna

Dubrovnik är perfekt för så väl smekmånad som en långweekend på tumannhand. Det är också staden där Game of Thrones spelades in – och som på andra håll i Kroatien är badvattnet runt staden förbluffande klart.

Rovinj går du antingen i upp- eller nerförsbacke. Staden ligger på halvön Istrien och är gammal, kuperad och otroligt charmig. Det är populärt att dyka från klipporna här, men det finns fina stränder både i och utanför staden 🏖

De bästa priserna på resor till Kroatien